Hottub onderhoud

Hottub Tub Tunneke vergt nagenoeg geen onderhoud en kan zomer en winter buiten staan. Het Red Cedar hout van de hottub is zeer duurzaam en hoeft niet behandeld te worden. Wilt u de oorspronkelijke houtkleur in tact houden, dan adviseren wij u het hout van de hottub regelmatig te oliën. Wanneer het hout niet geolied wordt zal de hottub langzaam grijs worden, wat overigens geen enkel effect heeft op het functioneren van de hottub.

Het enige onderhoud dat de hottub vergt is het schoonmaken van de kachel. Verwijder regelmatig de asresten en maak de kachel zo nu en dan schoon. Omdat de kachel is gemaakt van RVS, kan dit prima met water en eventueel een sopje.

Onderhoud met betrekking tot het water in de hottub

Ons advies is om het water in de hottub na enkele baden te verversen. Onder normale omstandigheden is het niet nodig chemicaliën te gebruiken. Wanneer u de hottub intensief gebruikt, kan het water er tot 2 à 3 dagen in blijven. Als u het water in de hottub langer dan 2 of 3 dagen wilt behouden dan zijn chemicaliën en een filterinstallatie met pomp nodig. Indien gewenst kan de hottub voorzien worden van een filterinstallatie, waardoor het water voor maximaal 60 dagen in de hottub kan blijven.

Voor meer informatie over het onderhoud van de hottub kunt u kijken bij de veel gestelde vragen of contact met ons opnemen.