FAQ - Veelgestelde vragen

Hieronder leest u onze antwoorden op verschillende veel gestelde vragen over onze hottubs en het gebruik daarvan. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Montage

Hoe wordt de hottub geleverd?

Onze hottub wordt geleverd in een hottub bouwpakket met een duidelijke Nederlandstalige handleiding. U kunt deze zelf in ongeveer twee uur tijd in elkaar zetten, maar u kunt er ook voor kiezen de montage door ons uit te laten voeren.

 

Vullen en verwarmen van de hottub

Hoe lang duurt het om de hottub te vullen?
De hottub kan met gewoon leidingwater gevuld worden, dat duurt ongeveer 1½ tot 2 uur. De tijdsduur is mede afhankelijk van de capaciteit van het leidingnet. U kunt de hottub ook met grondwater vullen, mits gezuiverd.

Wat is de tijdsduur voor het opwarmen van het water?
Onder normale omstandigheden duurt het ongeveer 1½ - 3 uur om het water te verwarmen van circa 12ºC tot 38ºC. Let op: Begin pas met stoken wanneer de hottub helemaal gevuld is met water.

Hoeveel hout moet er in de kachel om het water te verwarmen?
Drie tot vier kratjes droge houtblokken zijn voldoende om het water naar een temperatuur van circa 38ºC te brengen.

Wat voor soort hout gebruik ik voor het stoken?
Hetzelfde hout dat wordt gebruikt voor een open haard of kachel. Het aanmaken werkt ook op dezelfde manier, met kleine (liefst zachtere) aanmaakhoutjes.

Kan ook op kolen gestookt worden?
Wij raden u aan gewoon kachelhout te gebruiken. Bij het gebruik van kolen kan de kachel overmatig vervuild raken.

 

Onderhoud

Wat te doen als het gaat vriezen?

Voor alle hottubs met een houtkachel moet u bij vorst het bad leeg maken om vorstschade te voorkomen. In veel gevallen geeft de afsluitkap een goede isolatie, maar het is verstandig dit regelmatig te controleren. Ook een isolatiehoes is een goede optie voor extra bescherming van de hottub tegen zware weersomstandigheden.

Hoe vaak moet het water ververst worden?
Wij adviseren om het water na enkele keren baden te verversen. Onder normale omstandigheden zijn geen chemicaliën nodig. Wanneer u de hottub intensief gebruikt, kunt u het water tot 2 à 3 dagen gebruiken. Wij kunnen de hottub voorzien van een filterinstallatie met pomp waardoor het water voor een periode van maximaal 60 dagen in de hottub kan blijven. Als u het water in de hottub langer dan 2 of 3 dagen wilt behouden dan adviseren wij u wel chemicaliën te gebruiken.

Kan de hottub onbehandeld buiten blijven staan?
Het Red Cedar hout waarvan onze hottubs zijn gemaakt, is zeer duurzaam en hoeft niet behandeld te worden. Om eventuele vergrijzing te voorkomen is een UV-bestendige olie verkrijgbaar, waarmee u de hottub regelmatig in kunt wrijven om de oorspronkelijke kleur te behouden.

Is er garantie op de hottub?
Wij geven 10 jaar garantie op het bad en 2 jaar garantie op de onderdelen.

 

Veiligheid

Welke veiligheidsmaatregelen moet ik nemen?

De kachel wordt in het water geplaatst en daardoor gekoeld. De kachel wordt warm, maar u kunt zich er niet aan branden. De rookgasafvoerpijp wordt daarentegen wel heet tijdens het stoken en het gebruik van de hottub. Onze standaard schoorsteen is voorzien van een vonkenkap, maar heeft geen beschermmantel. Voor extra veiligheid kunnen wij een schoorsteen beschermmantel leveren. Wij adviseren een schoorsteen beschermmantel met name wanneer er regelmatig kinderen in de buurt zijn.